Arvioi oma työkykysi Veritaksen ja Työterveyslaitoksen tuottamalla laskurilla

29.3.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Miten minä voin? Sitä pitäisi säännöllisesti kysyä itseltään. Veritas ja Työterveyslaitos auttavat ihmisiä kartoittamaan omaa vointiaan ja antavat vinkkejä työkyvyn edistämiseen. Olemme avanneet työkykyriskiä arvoivan työkalun Veritaksen verkkosivuille.

Työterveyslaitoksen tuottamalla laskurilla voit helposti ja nopeasti arvioida, miten voit ja miten suuri työkyvyttömyysriskisi on.

Tuloksen lisäksi saat itsellesi Veritaksen tuottamat vinkit, joilla voit löytää sopivia tapoja edistää työkykyäsi ja voida hyvin.

Mielenterveyden sairaudet ovat nousseet yleisimmäksi syyksi siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle. Erityisesti nuorten ja lähellä eläkeikää olevien naisten masennusperusteiset eläkkeet ovat kasvaneet viime vuosina. Työkyvyn edistäminen on siis tärkeää sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla.

Pienet arjen teot rakentavat työkykyä

”Suuren elämäntaparemontin sijaan oman hyvinvoinnin kannalta vaikuttavinta voi olla pienen arjen muutokset, jotka rakentavat pohjan kestävälle työkyvylle. Nämä pienet arjen teot voivat olla vähän pitempi yöuni tai puolen tunnin lenkki luonnossa joka viikko”, ehdottaa Veritaksen työkykyasiantuntija Johan Treuthardt.

Omasta työkyvystä huolehtiminen työuran aikana kannattaa myös taloudellisesti. Eläketurvakeskuksen laskelmien mukaan vanhuuseläke voi tuoda sinulle jopa 750 euroa kuussa lisää eläkettä verrattuna työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Siirry testaamaan omaa työkykyäsi