Koronavirus: Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

8.9.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Yrittäjille ja yrityksille:

Voiko YEL- ja TyEL-vakuutusmaksuihin saada lisää maksuaikaa?

Veritas voi myöntää asiakkailleen ylimääräistä maksuaikaa työntekijöiden (TyEL) ja yrittäjien (YEL) eläkemaksujen maksamiseen.

YEL- ja TyEL-vakuutusmaksut muodostavat ison osan yrittäjien ja yritysten kuukausittaista menoista ja me haluamme omalta osaltamme auttaa asiakkaitamme selviämään tästä vaikeasta tilanteesta.

Yritämme yhdessä asiakkaidemme kanssa löytää ne keinot, joilla yhdessä voimme selvitä tästä monella haastavasta vaiheesta. Oman yhteyshenkilön kanssa voi keskustella ja sopia maksuasioista, ja mahdollisimman aikainen reagointi helpottaa löytämään toimivia ratkaisuja maksujen hallintaan.

Vakuutusmaksujen tilanteen voi tarkistaa helposti Veritaksen verkkopalvelusta. Voit viestiä ja sopia maksuasioista kirjautuneen palvelussa tai puhelimitse oman yhteyshenkilösi kanssa.

Olethan yhteydessä omaan vakuutusneuvojaasi, mikäli eläkevakuutusmaksut askarruttavat. Aikainen reagointi helpottaa löytämään toimivimmat ratkaisut maksuvaikeuksien hallintaan ja ratkaisemiseen.

Mitä jos sairastun tai joudun karanteeniin?


Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL tuo perusturvan, jos sairastut tai joudut koronaviruksen vuoksi lääkärin määräämään karanteeniin. Sairauspäiväraha määräytyy eläkevakuutuksen vuosityötulon eli ns. YEL-työtulon mukaan.

Jos joudut koronaviruksen takia karanteeniin, Kela voi maksaa poissaolon ajalta tartuntatautipäivärahaa. Myös tartuntapäiväraha määräytyy YEL-työtulon perusteella.

Toimiiko Veritaksen asiakaspalvelu normaalisti?


Asiakaspalvelu toimii normaalisti, mutta koronaepidemian aikana emme tapaa asiakkaita kasvokkain. Asiakaspalvelumme tavoitat puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 8–16. Verkkopalvelussamme voit hoitaa päivittäisiä vakuutusasioitasi milloin vain.

Vuokralaisille:


Voinko saada joustoa vuokrien maksamiseen?

Veritas voi myöntää joustoja vuokralaisille, jotka ajautuvat taloudellisiin ongelmiin koronaviruspandemian vuoksi.

Ole yhteydessä meihin, jos vuokrien maksaminen alkaa näyttää haasteelliselta. Palvelemme kiinteistöasioissa normaalisti arkisin klo 8-16. Voit soittaa meille numeroon 010 5501 905 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kiinteistot@veritas.fi

Työeläkekuntoutuksessa oleville:


Miten koronavirustilanne vaikuttaa opintoihini?

Jos koronasta huolimatta pystyt suorittamaan opintojasi suunnitellusti, jatkuu etuutesi maksussa normaalisti. Mikäli suoritteita on tulossa rekisteriin suunniteltua vähemmän tai et tällä hetkellä pysty lainkaan edistämään opintojasi, olethan meihin yhteydessä.

Palvelemme puhelimitse arkisin klo 8–16 numerossa 010 195 634 ja sähköpostitse: kuntoutus@veritas.fi

Miten koronavirustilanne vaikuttaa kuntoutustukien jatkojen hakemiseen?

Kuntoutustuen jatkamista on edelleen haettava lääkärinlausunnolla ennen kuntoutustuen päättymistä. Palvelemme puhelimitse arkisin klo 8–16 numerossa 010 195 624 ja sähköpostitse: elakehakemukset@veritas.fi

Eläkkeensaajille:

Voinko luottaa siihen, että saan eläkkeeni?

Veritas myöntää ja maksaa työeläkkeet normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta.