"Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja siinä oli huomioitu konkareiden tarpeita." Päivi Virtanen-Gill. "Valmennuksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis." Marjo Kiiskinen.

Wulffilla onnistunut 55+ -konkarivalmennus

29.9.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Taustaa

Kirsi Utti (henkilöstöjohtaja Wulff Solutions Oy:llä 08/2021 saakka) kertoo kevään konkarivalmennuksesta: ”Lähdimme rakentamaan ikäohjelmaa ja tuntui luonnolliselta aloittaa meidän suurimmasta ikäryhmästämme eli konkareista (55+-ikäiset). Koimme myös, että ns. ruuhkavuosia eläville on jo luonnostaan erilaisia rakenteita, kuten työajan joustot, etätyöt, erilaiset lasten hoitovapaat yms.”

Mitä valmennuksen tavoitteena oli?

Yhtenä tavoitteena oli herätellä ryhmän ajatuksia siitä, miltä seuraava elämänvaihe näyttää. Tavoitteena ei siis ollut miettiä vain eläköitymistä, vaan laajemmin sitä, miltä oma tulevaisuus voisi näyttää; oli se sitten työuran pidentäminen samassa työssä vai voisivatko muutokset työssä motivoida jatkamaan pidempään, olisiko se osa-aikaeläke vai mikä kullekin parhaiten sopisi.

Toisaalta tavoitteena oli laittaa ihmiset miettimään sitä, miltä elämä sitten joskus eläkkeellä näyttää; niin taloudelliselta kantilta kuin siltä kantilta, että miltä arki tulee näyttämään, kun työ ei vie siitä isoa osaa. Onko elämässä jo muuta, joka on mielekästä ja virikkeellistä ja jos ei ole, niin mitä aiemmin sitä lähtee rakentamaan, niin todennäköisemmin ei tipu ihan tyhjän päälle.

Ohjelmaan hakeminen ja taloudellinen puoli

Kirsi jatkaa: ”Puolet ohjelmaan hakeneista innokkaista konkareista olivat onnekkaita ja pääsivät mukaan. Moni hakija sanoi, että lähtee etsimään intoa ja motivaatiota uran loppupäähän, mutta myös sitä, että pääsee kehittämään itseään niin henkisesti kuin fyysisesti.

Tämä oli meiltä taloudellisesti iso panostus, mutta emme toisaalta nähneet mahdollisuutta olla panostamattakaan. Työeläkeyhtiömme Veritas lähti mukaan tukemaan konkarivalmennusta. Vaikka tämän valmennuksen tulosta ei oikein voi mitata, niin jo pelkästään saatujen palautteiden perusteella uskomme, että valmennuskokonaisuus oli joka euron väärti.

Ohjelman yhteydessä lanseerasimme henkilöstöllemme myös kaksi uutta vapaata: isovanhempain vapaan sekä sairaan vanhemman hoitovapaan. Nämä käytännöt ovat olleet todella arvostettuja ja koemme joustojen vaikuttavan myönteisesti henkilöstöömme ja heidän perheidensä elämänlaatuun.”

100% osallistujista suosittelisi vastaavaa konkari-valmennusta kollegoilleen

Päivi ja Marjo toivoivat valmennukselta työkaluja itsestä huolehtimiseen

Päivi Virtanen-Gill ja Marjo Kiiskinen ovat molemmat tehneet pitkän ja monipuolisen työuran mielekkäiden työtehtävien parissa. Päivi hakeutui mukaan saadakseen tietoa miten pitää itsestä paremmin huolta ja pystyäkseen olemaan mukana pitkään ja hyödyksi yritykselle. Marjo toivoi lisää työkaluja jaksamiseen: vaikka onkin fyysisesti hyvässä kunnossa, niin olisiko jotain mitä voisi paremmin ottaa huomioon ja mitä voisi ehkä jättää pois?

Päivi Virtanen-Gill ja Marjo Kiiskinen

”Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja siinä oli huomioitu konkareiden tarpeita. Ohjelma oli kokonaisvaltainen, osiot toimivat hyvin ja Nextmile-työkirjasta ja muistilistasta oli konkreettista hyötyä. Saimme paljon käytännön apua ja neuvoja. Muiden kuunteleminen oli myös kiva lisä – voitiin porukassa keskustella samoista asioista ja tuntemuksista”, Päivi kertoo.

Pulmista ratkaisuihin nopeammin

Päivi on ohjelman myötä alkanut tehdä lyhyitä faskiaharjoituksia energiatasojen laskiessa sekä kotona että työpaikalla. Hän on myös lisännyt tauottamista ja huomannut sen auttavan pulmatilanteiden ratkaisemisessa. Marjolle yksi tärkeistä valmennuksen opeista tuli armollisuuden käsittelemisestä, eli miten olla vähemmän ankara itselleen. Valmennuksesta sai käytännön työkaluja muun muassa asioiden priorisoimiseen. Armollisuusteema puhuttikin ryhmässä monia muitakin. Marjo koki myös, että jo ennestään hyvä työmotivaatio nousi valmennuksen myötä vähän lisää.

”Olen tällä hetkellä sitä mieltä, että haluaisin tulevaisuudessa jatkaa työntekoa eläkkeen rinnalla esimerkiksi tuuraamalla tarvittaessa”, Päivi kertoo. ”Valmennuksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Siinä oli monipuolisesti kaikkea, eikä kukaan sanonut, että näin on pakko tehdä, vaan jokainen voi valita omaan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia työkaluja”, Marjo vetää yhteen.