Tommy Wikman, Sundströmin toimitusjohtaja
"Mielestäni Veritas on ollut meille hyvä, aktiivinen ja joustava yhteistyökumppani."Tommy Wikman, Sundström

Sundströmillä arvostetaan Veritaksen aktiivista otetta

Keitä olette ja mitä teette Sundströmillä?

Olen Henna Kokko-Slotte ja toiminut Sundströmillä henkilöstöpäällikkönä 2,5 vuoden ajan. Hoidan yhdessä toimitusjohtajan kanssa myös viestintää. Olemme tehneet monenlaista yhteistyötä Veritaksen kanssa ja voimme varmasti tehdä paljon yhdessä jatkossakin.

Olen Tommy Wikman ja työskennellyt Sundströmillä toimitusjohtajana pian kolme vuotta. Meillä on ollut tiivis yhteistyö Veritaksen kanssa. Olen myös edellisissä työpaikoissa työskennellyt yhdessä Veritaksen kanssa, joten Veritas on siinä mielessä tuttu eläkeyhtiö.

Kuinka Veritas on auttanut teitä työkykyyn liittyvissä asioissa?

Henna: ”Lähdimme liikkeelle tutustumalla toisiimme. Sundströmin henkilöstötutkimus tuli nopeasti ajankohtaiseksi asiaksi, joten kävimme kysymyksiä ja ennakkomateriaalia yhdessä läpi ja toteutimme henkilöstötutkimuksen. Veritas oli apuna tulosten läpikäyntien kanssa. Teemme jatkotoimenpiteitä parhaillaan ja tarkoituksenamme on toteuttaa laajempi henkilöstötutkimus kahden vuoden välein. Olemme myös pohtineet ja vieneet eteenpäin erilaisia toimenpiteitä, joita Sundströmillä tulisi kehittää ja saaneet toimenpiteisiin Veritakselta tukea. Näiden lisäksi olemme osallistuneet erilaisiin yleisiin koulutuksiin ja meille on toteutettu myös omia koulutuksia.”

Tommy: ”Veritaksen henkilöstötutkimus oli itselleni tuttu toisen yhtiön kautta ja siitä lähtikin liikkeelle ajatus, että voisimme hyödyntää kyselyä. Mielestäni Veritas on ollut meille hyvä, aktiivinen ja joustava yhteistyökumppani. Olen nähnyt positiivisena asiana sen, että kun jotain on pyritty järjestämään, niin se on sopinut Veritakselle. Tämän myötä on tullut sellainen tunne, että olemme samassa veneessä. Strategiset partnerit ovat meille tärkeitä ja Veritas on yksi niistä.”

Minkälaisia vinkkejä antaisitte toisille yrityksille yhteistyöstä työeläkeyhtiön kanssa?

”Kannattaa haastaa työeläkeyhtiötä olemaan aktiivinen, eikä jäämään taustapeluriksi. Mutta yhteistyötä pitää myös haluta molemmin puolin. Tapauksessamme molemmat osapuolet ovat olleet aktiivisia ja näen sen etuna. On myös hyvä, että Veritas tuo ideoita ja yhteistyömahdollisuuksia aktiivisesti esille, koska niistä ei välttämättä organisaatioissa tiedetä”, Tommy vinkkaa.

”Aktiivinen vuoropuhelu puolin ja toisin on tärkeää, sillä sen avulla saamme yhdessä asioita kehitettyä ja vietyä eteenpäin”, Henna lisää.