Henkilö istuu selkä työpöytään päin ja hymyilee kameraan.
"Hankalassa tilanteessa on paljon muuttujia. Oman jaksamisen kannalta on tärkeää, että erottaa seikat, joihin ei voi vaikuttaa."Heikki Kupari (Finnish Gas & Welding Equipment)

Yrittäjän kannattaa pilkkoa suuri ongelma mielessään pienempiin osiin

Kuka olet ja mitä yrityksesi tekee?

Olen Heikki Kupari, taustalla on pitkä kokemus teknisen kaupan myynti- ja johtotehtävistä. Asun Helsingissä vaimon ja kahden koiran kanssa.

Finnish Gas & Welding Equipment toimittaa kaasunjakelulaitteita ja järjestelmiä teollisuudelle, konepajoille ja sairaaloille. Toimitamme paitsi aivan vakiotuotteita, myös räätälöityjä ratkaisuja hyvin vaativiin kohteisiin. Yhteistyöverkostomme kanssa voimme toimittaa laajoja järjestelmiä kokonaistoimituksena suunnittelusta toteutukseen ja kunnossapitoon.

Koronaepidemia on monelle yrittäjälle selviytymistaistelu. Onko sinulla vinkkejä kertoa muille, miten yrityksesi selviää ja mistä apua voi hakea?

Koronaepidemia vaikuttaa yrityksiin tyypillisesti siten, että saatavien tilausten määrä putoaa ja joidenkin asiakkaiden maksuajat pitenevät.

Koska tulot pienenevät väliaikaisesti ehkä paljonkin, pitää menot suhteuttaa tuloihin. Hallitus tarjoaa sekä suoraa rahoitustukea että lainatakuita. Lainatakuita voi hakea Finnveralta oman pankin kautta. Suoraa tukea myöntävät ELY-keskukset ja Business Finland, yrityksen koosta riippuen.

Myös lomautusehtoja on helpotettu. Tämä on aina ikävä vaihtoehto, mutta joskus välttämätön tulevaisuuden turvaamiseksi.

Jos yritys saa kehittämistukea Business Finlandilta, se kannattaa käyttää yrityksen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen, niin kriisin helpottaessa yritys on entistä paremmassa kilpailuasemassa.

Yksityisten tahojen kuten vuokranantajien ja tavarantoimittajien kanssa kannattaa neuvotella. On aina parempi, että tavarantoimittaja tietää etukäteen mahdollisesta maksuviiveestä.

Yrittäjän kannattaa pilkkoa suuri ongelma mielessään pienempiin osiin. Niin siitä tulee helpommin käsiteltävä. Ensin kannattaa miettiä mikä on pahin tilanne, mihin kriisi voi johtaa ja pyrkiä varautumaan siihen. Pahin skenaario harvoin toteutuu, joten jos siihen on valmistautunut, selviää lievemmistä iskuista helpommalla.

Hankalassa tilanteessa on paljon muuttujia. Oman jaksamisen kannalta on tärkeää, että erottaa seikat, joihin ei voi vaikuttaa. Ne pitää vain hyväksyä. Sen sijaa pitää keskittyä niihin, joihin voi vaikuttaa ja tehdä ne niin hyvin kuin vain voi. Silloin on turha enää menettää yöuniaan, sillä ensisijaisesti on pidettävä huolta itsestään. Jos ei itse ole kunnossa, ei voi auttaa muitakaan.

Onko Veritas pystynyt auttamaan?

Otin yhteyttä Veritakseen sopiakseni YEL- ja TyEL-vakuutusten maksuajoista. Asia hoitui puhelimessa nopeasti, ystävällisesti ja helposti!

Yrittäjien eläkevakuuttaja Veritas kuulee ja kertoo asiakkaiden vinkit ja tarinat. Löydät ne myös sosiaalisen median kanavistamme: #asiakastarina