Siirry suoraan sisältöön

Om oss

Veritas är företagarens pensionsförsäkrare, med ett mänskligt grepp. Vår vision är att erbjuda individuell och företagaranpassad service, för hos oss är det möjligt! Vi erbjuder personlig service och beaktar kundens behov. Våra tjänster underlättar företagarens vardag.

Kort om Veritas

Vi tar hand om över 120 000 människors arbetspensionsskydd och betalar årligen över 0,6 miljarder euro i pensioner. Vi placerar pensionsmedlen lönsamt och tryggt. Inom Veritas jobbar ca 145 personer.

Vision och värderingar
Förvaltning och organisation
Kontakt

Veritas strategibild som visar en ritad Åbo domkyrka, Trivium Retoriikka, hus och människor på en öppen plats.

Veritas år 2021

År 2021 hade Veritas hand om arbetspensionsförsäkringen för ungefär 14 200 företagare och 8 000 företag. På grund av coronapandemin var året tungt för många företagare och företag. Vi stödde våra kunder och hjälpte dem vid omställningar av många olika slag.

Veritas årsberättelse för år 2021 består av företagsansvarsrapporten, verksamhetsberättelsen och bokslutet samt bolagsstyrningsrapporten.

Årsberättelse

Kundnöjdhet

Vi betjänar med ett personligt grepp och satsar på kundbetjäning. Detta syns även i kundernas utvärdering. År 2022 var NPS-siffran för kundtjänsten 66.

NPS (Net Promoter Score) används allmänt för att mäta kundnöjdhet. I NPS-förfrågan frågas kunden om hur sannolikt det är att de skulle rekommendera Veritas och dess tjänster. Som utmärkt resultat anses oftast en siffra över 50.

Kundberättelser

Herrfors: För en dialog med personalen om coronatidens lärdomar

”Jag uppskattar Veritas proaktiva approach, att vi har en egen kontaktperson samt den snabba och kunniga service man alltid får.”

"Jan Höglund, Herrfors."

Jobba hos oss

Vid Veritas får du jobba med meningsfulla och mångsidiga uppgifter och du är en del av ett större samhälleligt uppdrag. En sak som alla vi på Veritas har gemensamt – oavsett om befattningsbeskrivningen säger försäkringsrådgivare, pensionsexpert eller portföljförvaltare – är att vårt uppgiftsfält är omfattande och ansvarsfullt.

Jobba hos oss

Resultatinformation och placeringar

Vi placerar de medel som samlats in för framtida pensioner på ett lönsamt och tryggt sätt. Vi publicerar våra resultatuppgifter varje kvartal.

Resultatinformation och placeringar

Till medierna

Veritas kommunikation hjälper representanter för media med alla frågor som rör Veritas. På sidan Till medierna hittar du kontaktuppgifter samt vår bildbank och mediekalender.

Till medierna

Hyresbostäder och lokaler

Fastigheterna har en viktig roll i Veritas Pensionsförsäkrings placeringsportfölj. Veritas äger cirka 500 hyreslägenheter som finns i huvudstadsregionen, Åbo samt Mariehamn. För tillfället håller vi på att uppföra nya hus i Esbo. Vi har också tiotals lokaler i olika område i Finland. Största delen av lokaler ligger i huvudstadsregionen samt i Åbo, men det finns fastigheter också i S:t Karins, Karleby, Karis, Borgå, Kimito, Nummela och Mariehamn.

Hyresbostäder och lokaler

Ansvarsfullhet

Ansvarsfullhet är utgångspunkten för hela Veritas verksamhet: vi tar professionellt hand om finländarnas pensionsskydd och placerar pensionsmedlen lönsamt och tryggt. Som en liten och pålitlig aktör gör vi pensionssystemet mångsidigare.

Ansvarsfullhet


Fick jätte bra kundbetjäning. Svar på alla frågorna plus lite till.
Super vänlig personal!

Veritas är företagarnas pensionsförsäkrare.

Alltid personlig betjäning - också digitalt.

Teckna försäkring