Till bostadssökande

Bli hyresgäst hos Veritas

Var hittar man information om lediga hyreslägenheter?

Alla lediga lägenheter hittar du på webbplatsen Vuokraovi. Du kan även vara direkt i kontakt med oss och fråga om lediga lägenheter.

Hur går hyrandet till?

Valet av hyresgäster och uthyrningen av lägenheter sker på basis av bostadsansökan. Vi granskar kredituppgifterna av alla som ansöker om bostad. Efter att du fyllt i bostadsansökan kontaktar vi dig så snabbt som möjligt för att komma överens om bostadsvisning. Ifall du är intresserad att hyra en lägenhet och din bostadsansökan är godkänd, gör vi upp ett hyresavtal som du kan underteckna elektroniskt genom identifiering med personliga nätbankskoder. Oftast börjar nya hyresavtal från månadens första dag.

För hur lång tid görs hyresavtalet?

Avtalet är i kraft tills vidare med en månads uppsägningstid. Om hyresvärden upphäver hyresavtalet är uppsägningstiden sex månader då hyresavtalet har varat i minst ett år. I övriga fall är tiden tre månader.

Hyresgarantin

Hyresgarantin motsvarar två månaders hyra.

När får jag flytta in i lägenheten?

Du får flytta in i ditt nya hem på hyresavtalets startdatum. Nycklarna hämtas från företaget som sköter vår nyckelhantering i Åbo eller i Helsingfors, beroende på lägenhetens ort.