Lägenheterna

I Esbo Ängskulla blir fyra höghus färdiga som tillsammans innehåller 119 hyreslägenheter. Bostads Ab Esbo Koltgränden 2 A-B innehåller 43 tvåor och 16 treor i sju våningar. Lägenheternas storlek varierar mellan 39,5 och 89,5 kvadratmeter. Det finns också en allmän bastu i huset. Bostads Ab Esbo Koltgränden 6 och 8 är sex vånings bostadshöghus, och lägenheterna varierar från ettor till fyror. Lägenheternas storlek är är mellan 28 och 79 kvadratmeter.

Kvalité hyreslägenheter

Lägenheterna är utrustade med lösningar för modern kvalitetsnivå. Det finns bland annat parkettgolv, keramisk spis, diskmaskin, luftbyte samt inglasade balkonger i lägenheterna. Badrummen har koppling och utrymme för tvättmaskin samt torktumlare. I alla fönster finns det persienner och i somliga fönster solskyddsglas. Som antennsystem är det kabeltelevision, och lägenhetsspecifik internetanslutning finns färdigt i bolaget (10 Mbit). Invånarna har möjlighet att själva göra ett avtal om snabbare anslutning med operatören. Lägenheterna innehåller också brandlarm anslutna till elnätet. I husen finns det hiss, och husdjur är tillåtna.

Till varje lägenhet hör ett eget förrådsutrymme, som ligger på första våningen. Vatten faktureras enligt förbrukning. Hyresgästerna gör egna elavtal.

Parkeringsplatserna ligger i gemensamma parkeringshallen, där det finns sammanlagt 62 parkeringsplatser varav 12 är gästplatser (sju av dem ligger i parkeringshallen och fem ute på gården). Fyra parkeringsplatser är anpassade för rörelsehindrade. På gården finns det också en lekplats för barn.

Gårdsområdet samt allmänna utrymmen är kameraövervakade vilket ökar invånarnas trygghet. Rökning är tillåten endast på anvisad plats.

Bygginformation

Ägare: Veritas Pensionsförsäkringsaktiebolaget
Byggherre: Veritas Pensionsförsäkringsaktiebolaget
KVR-entreprenör: Lujatalo Oy
Arkitekt: Kirsi Korhonen

Uthyrning

Förhandsförfrågningar: fastigheter@veritas.fi
Tel. 010 5501 905