"Åsa på det nya kontoret."

Åsa Myrberg: Med en positiv attityd når alla bättre resultat

13.1.2021, Nyheter och pressmeddelanden

Vem är du och vad kommer du att göra på Veritas?

Mitt namn är Åsa och jag har börjat på Veritas i november 2020. Jag jobbar i huvudsak på Helsingforskontoret men besöker även huvudkontoret i Åbo regelbundet. Till mina arbetsuppgifter hör att fungera som assistent för Veritas VD och övriga ledningen. Min inskolning på Veritas har varit otroligt heltäckande och välorganiserad, jag har känt mig välkommen sedan dag ett på Veritas!

Hurdan är din bakgrund och vilka goda praxis hämtar du med dig?

Våren 2019 blev jag klar med mina tradenomstudier. Vid sidan om studierna jobbade jag inom tredje sektorn i några år. Efter att jag blev klar med mina studier fick jag möjligheten att jobba i justitieministerns stab på justitieministeriet. Jag hann jobba där lite över ett år varefter jag började på Veritas. Jag hoppas kunna utnyttja min kunskap från både tredje sektorn och offentliga sektorn och jag ser framemot att bli bekant med Veritas och hela pensionsförsäkringsbranschen!

Jag tycker att positivitet och en optimistisk syn på saker samt motiverad personal är bland de viktigaste sakerna på en arbetsplats. Jag tror att det sistnämnda har stor sannolikhet att uppfyllas om de två förstnämnda uppfylls. Man är redan på god väg till att nå mål om arbetsplatsens atmosfär är god och nya idéer och visioner tas emot, då hålls man också motiverad i sitt arbete. Med en positiv attityd når alla bättre resultat tror jag!

Vad njuter du av på din fritid?

I augusti nådde jag en milstolpe i mitt liv, jag har blivit en så kallad ”Arbistant” som går på keramik en gång i veckan. Utöver det tycker jag om mat och matlagning, grönväxter, inredning, att spendera tid med familjen och gå på utfärder.

Veritas vill vara en ännu mera ansvarig aktör, vilka är dina ekotips till vardagen?

Några konkreta tips utöver att sortera sitt skräp är att ta med egen köpkasse när man handlar mat (också för frukterna, eller helt och hållet skippa påse om man exempelvis köper bananer). Man kan också spara påsen som toapapper och hushållspapper kommer i och återanvända den som roskpåse i t.ex. badrummets roskkorg. Om man funderar på att köpa något kan man lämna det i butiken och vänta en vecka, om man ännu efter en vecka har lust och behov att köpa saken kan man eventuellt köpa den. I mån av möjlighet kan man också satsa på inhemsk mat och försöka undvika svinn genom att endast köpa så mycket mat man vet att går åt.

Vad är ditt favoritställe?

Att sitta vid havet en vindstilla och varm helgmorgon. Eller min säng med en skål Ben&Jerry’s Cookie Dough och min favoritserie. Eller valfritt ställe med nära och kära!