Fem tips för ökat välmående

6.2.2020, Nyheter och pressmeddelanden

I januari ordnade vi en tävling på Facebook där vi frågade våra följare om tips om hur man kan öka sitt välmående. Vi fick massor av svar där våra följare berättade vad som får dem att må bra och slappna av i den hektiska vardagen. 

Av svaren framgick det att de flesta slappnar av och lugnar ner sig när de rör sig i naturen. Regelbunden motion eller sport, hälsosam mat samt tillräckligt med sömn och vila är också viktiga för att må bra och orka med vardagen. Dessutom skapar sociala förhållanden och husdjur glädje i vardagen.

Våra FB-gillares top 5 tips:

1.    ta dig ut i naturen och motionera regelbundet
2.    ät bra och hälsosam mat
3.    sov och vila tillräckligt
4.    tillbringa tid med familjen och vänner
5.    tillbringa tid med djurvänner

”De här är väldigt viktiga saker som har stor påverkan på arbetsförmågan”, anser Veritas arbetshälsospecialist Katri Wänninen. ”När det gäller välmående får man inte heller glömma klimatet på arbetsplatsen. Vi är alla en helhet och tar med oss känslan vi har haft på jobbet hem.”

Katris kollega Johan Treuthardt, som också jobbar i arbetshälsoteamet, håller med: ”Man får och nästan borde ha roligt på jobbet. Då känner man sig energisk hemma och kan koncentrera sig på saker som är betydelsefulla för en själv och inte bara på att återhämta sig inför nästa arbetsdag.”

Veritas erbjuder sina kunder råd och stöd i webinarier och evenemang som handlar om att leda arbetsförmågan. Kom med!