Veritas uppmuntrar företag att ställa upp vetenskapsbaserade klimatmål

1.10.2021, Nyheter och pressmeddelanden

Veritas Pensionsförsäkring deltar i miljöorganisationen CDP:s kampanj där stora företag uppmuntras att ställa upp vetenskapsbaserade klimatmål. Uppropet har undertecknats av över 220 aktörer i finansbranschen från sammanlagt 26 länder.

”Via kampanjen har vi möjlighet att påverka stora företag vars handlingar har en avgörande effekt på de totala utsläppen. När vi får de stora aktörerna att förbinda sig att uppnå utsläppsminskningsmålen är det lättare för de mindre företagen att följa i deras fotspår”, säger Veritas hållbarhetschef Eveliina Leino.

CDP, som samordnar kampanjen, är en ideell internationell organisation som årligen samlar in uppgifter om bland annat företags utsläpp av växthusgaser och deras åtgärder för att bekämpa klimatförändringen.

Den här gången riktar sig CDP:s kampanj till 1600 företag vars sammanlagda utsläpp uppgår till 11,9 gigaton. Kampanjen vädjar till företagen att göra sin insats för att minska klimatuppvärmningen till 1,5 grader.

”Klimatmålen bör vara jämförbara och vetenskapsbaserade. Det får inte vara som i jultomtens verkstad, att varje företag väljer ut det mål som passar just dem”, säger Veritas placeringsdirektör Kari Vatanen.

Läs mer:

• CDP:s meddelande: Financiers with $29 trillion ask 1600 companies for science-based targets ahead of COP26 (29.9.2021)