Vi söker en direktör för bolagsjuridik

14.6.2022, Nyheter och pressmeddelanden

Är du en erfaren jurist som

✅ vant navigerar i en reglerad bransch och hittar pragmatiska lösningar?

✅ njuter av att få skapa framgångsförutsättningar för det juristteam du leder?

✅ är intresserad av en plats i ledningsgruppen med övergripande ansvar för juridiska ärenden?

👉 Om du svarade JA på alla tre frågorna ska du fortsätta läsa, för vi söker en ny direktör för bolagsjuridik då vår nuvarande direktör tar sig an nya utmaningar utanför bolaget.

Som Veritas direktör för bolagsjuridik har du huvudansvaret för juridiska ärenden inom Veritas. Framför allt ser du till att de juridiska aspekterna ordnas med hänsyn till de strategiska behoven i affärsverksamheten, och att förvaltningen och de juridiska processerna (inkl. compliance och företagsansvar) fungerar. Som stöd har du ett erfaret team på sju personer som huvudsakligen arbetar i Åbo och består av fyra jurister specialiserade på arbetspensioner, försäkring, placering och dataskyddsjuridik samt en administrativ assistent, en compliance officer och en ESG-specialist. Du sitter i Veritas ledningsgrupp, är sekreterare för de högsta förvaltningsorganen och rapporterar till Veritas verkställande direktör.

Ditt dagliga arbete tangerar ett brett spektrum av frågor som bland annat gäller bolagets förvaltning, avtal, compliance, företagsansvar och dataskydd. Du ansvarar självständigt för att organisera bolagets förvaltning i enlighet med regleringen och du stöder ditt team i frågor som gäller deras uppgiftsområden. Ditt ansvarsområde är brett och kräver en generalists arbetsgrepp, men du kan anpassa det slutliga innehållet enligt dina egna styrkor och intressen.

Veritas erbjuder

✓ ett tillfälle att lära dig och utvecklas som sakkunnig i en bransch där lagstiftningen ständigt utvecklas,

✓ en möjlighet att växa som ledare med ansvar för ett erfaret expertteam och

✓ trots dina ansvarsfulla uppgifter en övervägande balanserad arbetsvardag i en människovänlig organisation.

 Vad önskar vi oss av dig?

✓ Minst åtta års arbetserfarenhet som jurist – vi uppskattar särskilt erfarenhet av reglerade branscher såsom arbetspensions-, försäkrings-, bank- eller finansbranschen.

✓ Förmåga att arbeta på både svenska och finska, eftersom Veritas förvaltningsspråk är svenska. Du kommunicerar också smidigt på engelska.

✓ Chefserfarenhet.

📍 Veritas är en erfaren och professionell aktör inom arbetspensionsförsäkring och sköter arbetspensionsskyddet för cirka 110 000 personer. Veritas mål är att erbjuda de bästa kundupplevelserna och verka som företagarens röst i pensionsbranschen. Veritas sysselsätter totalt cirka 150 personer. Veritas huvudkontor ligger i Åbo och därför kräver arbetet närvaro i Åbo minst några arbetsdagar per vecka. Om du inte bor i Åbo hjälper Veritas dig ordna boende i staden.

Intresserad? Skicka Minjon ditt CV eller en länk till din LinkedIn-profil senast 19.6.2022. Du kan också kontakta Minjons rekryterare Vilma Suomi (+358 50 360 5134 eller vilma@minjon.fi) om du vill diskutera anställningen närmare.

Typ av anställningsförhållande: Heltid och ordinarie