"Rekrytointikuva."

Vi söker en specialist i pensionshandläggning

23.9.2021, Nyheter och pressmeddelanden

Vi söker nu till Åbo en lösningsorienterad specialist i pensionshandläggning till avdelningen för pensionstjänster. I din uppgift stöder du med ditt kunnande handläggarna i specialfall. Du är också i central roll i att utveckla pensionshandläggningsprocessen. I teamet behandlas partiella ålderspensioner, ålderspensioner och familjepensioner. Du verkar också i nära samarbete med andra avdelningar och team.

Dina arbetsdagar består av bl.a följande uppgifter:

  • Du tar ställning till frågor som kräver expertis
  • Du utvecklar tillsammans med applikationsägaren processer i anknytning till pensionsbehandlingen och deltar i att definiera och testa krav från den operativa verksamheten  
  • Du ansvarar för att utarbeta och underhålla arbetsdirektioner för ditt eget ansvarsområde
  • Du ansvarar tillsammans med en jurist för avgörandelinjen och verksamhetens riktighet
  • Du ansvarar för att informera om ärenden anknutna till ditt ansvarsområde
  • Du ansvarar för sakinnehållet och dess utvecklande på handläggningsmöten
  • Du följer med reformer och ändringar och analyserar deras påverkan på nuvarande och framtida verksamhet
  • Du handlägger pensionsansökningar

Vilken slags kunnande önskar vi av dig?  

Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av antingen lagstadgad arbetspension eller socialskydd. Du är van att använda olika system och har lätt för att lära dig nya. Du är bra på problemlösning och stresstålig utan att glömma kundserviceaspekten. Vid behov kan du motivera din åsikt som specialist och du för saker målmedvetet framåt. Processkunnande (LEAN etc.) ses som en fördel.  Du kommunicerar smidigt på finska, svenska och engelska. I den här tjänsten är viktiga också attityden och en vilja att lära sig nytt.

Vad får du av oss?

Som företag lever vi vår största kulturella förändring genom historien och därför har också du en möjlighet att inverka på vår framtid och verka på en bred basis.

Uppgiften som specialist i pensionsärenden är mångsidig och du verkar i kärnan av vår verksamhet. Tjänsten är ordinarie och på heltid. Du rapporterar till servicechef Mirka Salmi. Vi erbjuder dig en intressant roll i branschens flexiblaste pensionsförsäkringsbolag. Du kan använda dig av vår flextid och möjlighet till distansarbete.

Blev du intresserad?

Tilläggsuppgifter om tjänsten får du av servicechef Mirka Salmi (tel. 040 826 9949). Du når Mirka bäst onsdagen 29.9. kl. 12-13 eller måndagen 4.10. kl. 15-16. Sänd in din ansökan med löneanspråk senast 8.10. Skynda dig, för vi kommer att kontakta potentiella sökanden redan under ansökningstiden.

Veritas är ett pensionsbolag vars uppgift är att sköta cirka 110 000 människors arbetspensionsskydd, av dessa är 37 000 pensionstagare. Vår vision är att erbjuda individuell och företagaranpassad service, för hos oss är det möjligt! Vi vill vara företagarens pensionsförsäkrare. I praktiken betyder det att vi betjänar med ett mänskligt grepp, personligen eller digitalt. Vi vill erbjuda de bästa kundupplevelserna och verka som företagarens röst i pensionsbranschen.