Personalporträtt av Veritas arbetsförmågachef Minna Stenman.

De mest belönande utvecklingssamtalen under min arbetskarriär

Minna Stenman

23.9.2022, Blogg

Och NEJ, jag talar inte om löne- eller resultatsamtal, vilka nog också omfattas av den utvecklingssamtalsprocess vi på Veritas följer. I den här reflektionen vill jag koncentrera mig på de motivations- och komptenssamtal som jag under sommaren fått uppleva tillsammans med mitt team.

Efter att vi i några år följt samma schablon för utvecklingssamtalen upplevde jag att det var dags att utveckla konceptet ytterligare.  Vi gick därmed i vårt team inför en lite större utmaning – vi tog ett varv utanför boxen. Varför?

Först det första för att vi i teamet jobbar med utveckling och då måste man också själv våga experimentera och för det andra är samtalet är ett ypperligt sammanhang att lära sig lite mera om varandra och för det tredje är det lätt att man blir lat och uttråkad av att alltid följa samma mönster, den förberedande delen av samtalet lider när någon annan, t.ex. en färdig blankett styr ens tankar.Vi blir lätt fackidioter, vi rotar oss och blir slavar under våra vanor och när blir vi för bekväma tappar vi i energinivå.

Konsten vidgar vyer

För flera år sedan hade jag förmånen att bekanta mig med ett svenskt arbetshälsoprojekt vid namnet Tillt där man belyste arbetsplatskulturen, arbetsmetoder och processer genom att se på fenomen ur olika samhälleliga discipliner såsom ekonomi, medicin, teknik och konst med visionen om ett hållbart samhälle där konsten bidrar till att vi växer som människor; ett projekt som lämnade spår. Hur låter det? Flummigt? = JA, Jobbigt? = JA, Belönande? = JA?

Vågar vi köra racet i ett arbetspensionsbolag där codes of conduct, riskhantering, reglering, allmän noggrannhet, känslan av att bli tagen på allvar och det lagstadgade betonas – tydligen, i alla fall som en del av utvecklingssamtalsprocessen – vi är alla fortfarande vid liv och en upplevelse rikare❤

Som min kollega Minna Bliss skriver i sin blogg kändes det kanske inte helt bekvämt för teamet och upprepade gånger fick jag svara på frågan om vad är okej och vad är ej. Och varje gång fick de samma svar – inga klassiska Power Points och ni väljer själv ett lämpligt sätt att jobba på, ett för budskapet lämplig konstform, vad ni vill lyfta fram och var vi möts. Det viktiga är att ni belyser hur vi hamnat där vi är idag och hur framtiden kunde se ut.

Att bryta normer tvingar oss tänka i nya banor

Vad fick jag då i min chefsroll ut av det här? Tro det eller ej, trots att vi anser känna varandra utan o innan kröp det fram nya sidor av alla. Jag har fått njuta av poesi, litteratur, film och musik – kan det bli bättre än så? Tänk vilka förmågor mitt team besitter och ni kan bara tänka er hur mycket redan valet av arbetsmetod berättar om personen… så inte bara vad utan hur är av betydelse också i arbetet. Vilka andra saker lärde jag mig:

  • ✅ att vi i teamet har förtroende för varandra
  • ✅ att ett utvecklingssamtal kan få chefen att gråta av både glädje och vemod
  • ✅ att man i ett arbetspensionsbolag kan vara kreativ

Den här reflektionen är en lovsång till mina fantastiska medarbetare Minna Bliss, Nella Lindell, Johan Treuthardt och Katri Wänninen som var modiga nog att inte bara bjuda in mig i sina liv utan också på vår gemensamma våravslutning visa sina alster för de andra i teamet, vilken generositet och vilket engagemang 💕

Processen slutade inte vid våravslutningen utan på teamets begäran blir det nu min tur att avslutningsvis göra samma inför dem – jo lite nervöst men det förtjänar jag nog efter den pärs jag utsatte dem för 🤣

Mera om glädje och engagemang på arbetsplatsen kan du höra i vårt webbinarium: Avspänt på jobbet – glädje, entusiasm och tillit den 14 december. Du kan anmäla dig här.

Personalporträtt av Veritas arbetsförmågachef Minna Stenman.

Minna Stenman