"Jag ser framemot att vidareutveckla Veritas goda ansvarsfullhetsarbete tillsammans med placeringsteamet och hela organisationen."Jussi Häkkinen, hållbarhetschef

Jussi Häkkinen är Veritas nya hållbarhetschef

2.12.2022, Nyheter och pressmeddelanden

Jussi Häkkinen (ekon.mag.) har blivit vald till Veritas nya hållbarhetschef från och med 1.12. Häkkinen övergår till Veritas från Danske Bank, där han har fungerat som ESG-analytiker och haft ansvar över att integrera ESG till placeringsprocesserna och placeringsbesluten i alla tillgångsklasser.

”Företagsansvaret är en väsentlig och viktig del av pensionsbolagets verksamhet. Jag är glad över att Jussi är med och förstärker Veritas ansvarsfullhet”, säger Veritas placeringsdirektör Kari Vatanen.

Häkkinen har tidigare jobbat för Statens Pensionsfond som portföljförvaltare samt som sakkunnig för ansvarsfull placering. Han har sammanlagt 17 års arbetserfarenhet inom placering samt över 10 års erfarenhet av internationell portföljförvaltning som institutionell investerare.

”Beaktandet av ansvarsfullheten är en väsentlig del av vår skyldighet att placera arbetspensionssystemets tillgångar lönsamt och tryggt. Jag ser framemot att vidareutveckla Veritas goda ansvarsfullhetsarbete tillsammans med placeringsteamet och hela organisationen”, säger Häkkinen.