Två personer ler mot kameran.
Nu måste man vara aktiv, hitta nya lösningar, samarbeta, hjälpa varann och framför allt – tro på att vi klarar även detta! Maria Olin och Niina Renström

Vid Åbo Svenska Teater tror man på kreativa lösningar och empati

Vad heter ni och vad gör ni?

Mitt namn är Niina Renström och jag jobbar som marknadsföringschef på Åbo Svenska Teater. Vår teater är Finlands äldsta och den är byggd 1839. Vår repertoar består av högklassiga musikaler, talpjäser, konserter och gästande föreställningar.

Jag heter Maria Olin och jobbar som informatör i det vackraste teaterhuset i vårt land. Här har spelats teater oavbrutet i 181 år. Det är ett privilegium att få vara medlem av vår stora teaterfamilj och förvalta tidigare teatergenerationers arv och föra vidare det.

Hur har Veritas kunna hjälpa Åbo Svenska Teater?

Vi har ett långt och gott samarbete med Veritas. Vi har egna kontaktpersoner som hjälper oss med pensionsfrågor och frågor gällande personalens arbetsförmåga. Vi har deltagit i kurser och seminarier som Veritas ordnat om intressanta teman såsom välmående i arbetet.

Veritas har också hjälpt oss att på ett mycket professionellt sätt genomföra personalundersökningar, vilket vi fått stor nytta och glädje av.

Har ni råd att ge andra företag eller kulturinstitutioner?

Niina: Det rådande läget med corona har betytt stora utmaningar för vår bransch. Sedan mars 2020 har vi drabbats hårt av restriktioner och fått planera om verksamheten flera gånger.

Det viktiga i den här jobbiga situationen är att vara aktiv och fundera på alternativa lösningar, samarbeta med och stödja andra i samma situation och framför allt – inte tappa hoppet! Vi tar oss igenom denna svåra tid! Tillsammans!

Maria: Ett litet virus har satt hela världen i gungning och vi är alla i samma situation. Nu måste vi lära oss att leva med och i ovisshet. Det är otrevligt.

Nu, mera än nånsin, måste vi vara solidariska, empatiska, hjälpa och stöda varandra. En dag kan jag stöda, en annan dag behöver jag stöd.

Vi här på teatern skapar förutsättningar för en så trygg teaterupplevelse som möjligt. Vi tror att publiken längtar efter att få gå på teater, Det är skönt att stiga in en magisk värld och lämna oron utanför för en stund. Vi väntar på vår publik och tar emot er med öppna armar så fort det åter är möjligt.

Veritas hör och berättar kundernas råd och berättelser. Du hittar dem även i våra sociala medier: #kundberättelse